30
ное.
Богдана – фолклорна вечер
20:00 to 22:00
30-11-19

Богдана не крие от никого, своята любов и уважение към Българската народна музика.
От 4 години насам, тя е оставила зад гърба си множество модерни обработки, върху автентични народни песни от всички фолклорни области. Тези обработки са гледани стотици хиляди пъти в социалните мрежи и YouTube.
Характерно за стилистиката на Богдана, е съчетаването на Български автентичен фолклор, със стилове като Поп, Джаз, Класика, R&B И денс музика.

На сцената на „Арт е Факт“, Тя и нейният екип, ще представят едни от най-обичаните от публиката фолклорни песни, от всички фолклорни области.
За първи път, на тази сцена, ще бъдат представени и авторски произведения с фолклорна насоченост, които ще бъдат част от фолклорния албум на Богдана, който се очаква да излезе тази пролет.

На сцената до нея, ще се застанат:
Християн Запрянов – Пиано
и
Дамян Йорданов – Кавал

Дамян Йорданов е възпитаник на ОУ “Антон Страшимиров“, гр. Варна и НУИ “Добри Христов“, гр. Варна.
Дамян Йорданов е пряк ученик на изключителните педагози и майстори кавалджии – Николай Докторов и Димо Желязков, участвал в множество групови музикални форми (оркестри и формации), подпомагащи запазването и разпространението на българския фолклор, участвал в множество турнета и концерти в България и извън границите й.
Дамян става солист на оркестъра на Фолклорен ансамбъл “Тракия“, гр. Пловдив, a от 2018 г. – учител по кавал в НУФИ “Широка лъка“.

Християн Запрянов е композитор и продуцент на филмова музика. От 2019г., е част от един от най-големите и обичани сватбарски оркестри у нас „Фолк Палитра“.
Върл защитник и почитател на Българския фолклор, той създаде свой различен и неповторим стил, който не може да бъде сбъркан. Характерни за неговата музика, са изчистената, елегантна хармония и носталгичните мелодически линии.

30.11.2019 г. – 20:00 часа

ВХОД СВОБОДЕН!
За резервации: 0889352476