01
мар.
Богдана – Албумът „Ето ме“
20:00 to 22:00
01-03-19

На 01.03.2019 г., сцената на Арт Е Факт, посреща таланта на Богдана и песните от нейния нов албум – „Ето ме“.

Богдана е родена на 17 юни 1992г., в град Пловдив, в семейството на медицинската сестра Иванка Петрова и механикът Иван Петров. С нейната по-голяма сестра – Силвиа Петрова – още от ранна детска възраст, свирят на пиано.
През 2010г., Богдана се явява на кастинг за телевизионното предаване „България търси талант“. На 24. март 2010 г., става първият победител в предаването.
Година по-късно, кандидатства в АМТИИ – Пловдив, където завършва своите две висши музикални образования, със специалности „Поп и джаз пеене изпълнителско изкуство“, в класа на Марина Господинова и „Народно пеене изпълнителско изкуство“ , в класа на Данка Цветкова.
През 2016г., Богдана започва своята YouTube кариера, със създаване на модернизирани обработки върху едни от най-популярните и обичани народни песни на България, както и създаването на съвсем ново звучене на най-популярните световни хитове.
През 2017г., тя е поканена да открие заседанието на ООН в Ню Йорк, като става първият български изпълнител, излизал на сцената на ООН. По-късно същата година, е поканена като специален гост-солист в новосъздадената инструментална група „GloBalkan“ , състояща се от професионалистите Владимир Карпаров – саксофон, Недялко Недялков – кавал, Петър Миланов – китара и Стоян Янкулов – Стунджи – ударни. Взима участие и в първия албум на групата, издаден през 2018г.
От 2018г., Богдана работи в собствено студио, като създава множество фолклорни обработки, кавъри на световни хитове и собствени авторски песни. Сама е създател на аранжиментите и обработките си.

С нея, на сцената ще излезе Християн Запрянов, с акомпанимент на пиано.

Християн Запрянов е пианист, композитор, звуков инженер и продуцент. Завършил средното си образование в „Се, Св. Кирил и Методии“ гр, Пловдив. Познат за публиката е, най-вече, с модерните фолклорни интерпретации на стари традиционни народни песни. Работи с едни от най-големите музикални компании за създаване на филмова музика. Участвал и в продуцирането на Remix версии за едни от най-популярните Български артисти, като Жана Бергендорф, Милена, Тодор Колев и т.н.

Албумът „Ето Ме“ е издаден на 17.02.2019г. и съчетава в себе си предимно поп музика в различна стилистика. В него, може да чуете както най-модерните и актуални тенденции в световната поп музика, така и песни с леко виннтидж атмосфера. Зад създаването на този албум стоят множество артисти и продуценти. Някои от тях са Панчо Карамански (DJ Pancho), Християн Запрянов, Ивета Колева и др. В албума, специалното първо място, се заема от песента, написана за Богдана от Теди Кацарова, което бе безвъзмезден подарък за младата изпълнителка.

Концертите, с които ще бъде представен „Ето ме“ пред почитателите, ще бъдат изцяло акустични (Пиано и волак). На сцената ще излязат само Богдана Петрова и Християн Запрянов, които ще разкрият интересни моменти от създаването на албума.

ВХОД СВОБОДЕН!
За резервации: 0889352476
01.03.2019 // 20:00