13
окт.
ЕКОЛОГИЯ
19:00 to 22:00
13-10-17
„Екология“ – първият авторски проект на Димитър Карамфилов.
 
Един от най-популярните български контрабасисти – Димитър Карамфилов, представя първия си, изцяло-авторски проект, „Екология“, на 13 октомври, от 19:00 часа, в „Арт е факт“.
 
Вече повече от 15 години, Карамфилов не спира да очарова почитателите на джаза, като най-активния български басист, с брилянтен изпълнителски и имповизаторски талант. След толкова много колаборации, с музиканти от цял свят, Митко се изявява и като лидер на формация. Пише музика активно, но това е първата му авторска програма.
 
„Композирам от много време, мотивиран съм за това, композиторското самочувствие, обаче ми казва, че винаги мога и повече“ – споделя той.
 
За дебюта си, Карамфилов е поканил Михаил Йосифов – тромпет, Арнау Гарофе – саксофон, Александър Логозаров – китара, Христо Йоцов – барабани и Константин Костов – пиано. „Това са все точни хора, с които знам, че музиката ми ще звучи страхотно“ – обяснява Митко.
 
Освен едноименната пиеса, в програмата са включени още осем пиеси, както и няколко авторски аранжимента на джазови класики.
„Ще изсвирим и две композиции на Васил Пармаков, с когото ме свързва дългогодишно приятелство и от когото получих много вдъхновение и познание за джаза“ – допълва басистът.
 
Грууви, фънк, хип-хоп, рок, латино, фрий, авангард, блус, афро, неравноделен фолк – всяка композиция е със собствен облик, но всички тях ги обединява джазовата пулсация и импровизацията като основен подход, а познавачи, побързаха да определят музиката на Димитър Карамфилов като „органичен джаз“.
 
Предстои проектът да бъде записан и издаден на диск.
 
13.10.2017г.
ВХОД СВОБОДЕН!!!
 
За резервации: 0889 352476
 
 
 
ВИЗИТКА
 
Димитър Карамфилов е един от най-търсените концертиращи и студийни контрабасисти в България. Свири с най-изтъкнатите музиканти в страната, както и с много международно признати артисти. Записва музика за БНТ, БНР, БТВ и др. в редица предавания и проекти. Преподава контрабас в НМА „Панчо Владигеров“ от 2014 г. Димитър Карамфилов е роден 1981г. в Стара Загора. Започва да се занимава с музика от ранна детска възраст. На 4 години вече се обучава на солфеж и теория на музиката, а половин година по-късно получава и първата си цигулка. През 1995 г. е приет в НМУ „Л. Пипков”. По това време за първи път се докосва до записи на блус и джаз изпълнители като: Рей Чарлз, Б. Б. Кинг, Оскар Питърсън, Чик Къриа и други. Те трайно оставят в него силно влечение към джаза и импровизациите, което по-късно прераства в истинска страст, а оттам и интерес към контрабаса и бас китарата. През 2008 г. защитава магистърска степен по композиция и контрабас в НМА. Първите му участия с различни музиканти в софийските джаз клубове започват ще в самото начало на следването му. В музикалната му биография са отбелязани участия на всички значими годишни джаз фестивали в България, както и на много престижни музикални форуми в чужбина. През 2007 г. взима участие в композирането и записването на музиката към последния спектакъл на Нешка Робева “Бежанци“.