07
мар.
Път от светлина в безкрая – Тоня Борисова
20:00 to 22:00
07-03-20

Арт Е Факт, посреща поетесата и актриса – Тоня Борисова, с нейния авторски спектакъл – „Път от светлина в безкрая“, на 07.03.2020, в 20:00 часа.

„Път от Светлина в Безкрая” е автобиографична, поетична книга-спектакъл за Любовта и Страданието; за опиянението от споделеното щастие и покрусата от загубата на сродната душа, на любимия, но и за извисяването на човешкия Дух! Посланието й е: „Любовта е Сътворение! А сътвореното с Любов – безсмъртно, като Светлината!”
Книгата е посветена в памет на режисьор-оператора Александър Борисов – верен спътник на поетесата в живота и изкуството. В 213 сюжетно-свързани стихотворения, тя разказва необичайно красивата, сложна и вдъхновяваща история на любовта им и общата мисия – да работят за съхраняване на Българщината и Човещината! В книгата и в спектакъла има много стихове, посветени на семейството и ролята му за възпитанието на децата.
Художник-илюстратор на книгата „Път от Светлина в Безкрая” е дъщерята на поетесата – художничката Сълзица Борисова, а корицата е дело на сина й Гергин Борисов. Използвани са фотоси и фотоимпресии на Александър Борисов. Рецензент е видната писателка и литературен критик – Соня Келеведжиева.

Поетичният моноспектакъл по книгата включва фотоимпресия от творби на Александър Борисов и кратки откъси от филмите му по сценарии на Тоня Борисова – „Жива Памет” и „До коляното на Господ”.

Вход: 6.00 лв.
За резервации: 0889352476