11
май
Let it be Ella!
19:00 to 22:00
11-05-18

Let it be Ella!
Със специалното участие на Михаил Йосифов – тромпет!

Джаз дуетът Весела Морова и Марина Драгомирецкая, започват съвместната си работа през 2016 г., когато заедно творят по проектите, посветени на 100-годишнината от рождението на примата на вокалния джаз – Ела Фицджералд и един от най-великите музиканти в историята на джаза – Телониъс Монк.

За следваща музикална спирка, избраха да представят на публиката проекта „Let it be Ella!” – неповторим импровизаторски концерт, в който ще чуем пиеси, допринасящи за изграждането на репортоара от джазови стандарти, включително с „Round Midnight“, „All of me”, „Blue Monk“, „Well, You Needn’t“, „Cheek to Cheek“ и много други.

Гост-музикант на събитието, ще бъде големият джаз музикант – Михаил Йосифов.

Весела Морова и Марина Драгомирецкая се отличават с богат джазов репертоар – причината да са избрали именно този стил в музиката, е любовта и отношението на двете към импровизацията.

Гласът на Весела ни гали и усмихва в песните, разказващи истории от една необикновено-пъстра страна. Енергична, игрива, понякога и меланхолична музика, и винаги наивно влюбена в живота.

Да слушаш Марина Драгомирецкая, е като да си канен в дома й – ставаш част от нещо лично и интимно, но в същото време се чувстваш удобно и уютно. Има реален шанс да не ти се иска да си тръгнеш, а не след дълго, разбираш, че тя е щедра, непринудена, и много истинска.

Проектът „Let it be Ella!” е своеобразно продължение на съвместната работа и на двете, на родната джаз сцена.

С тях, на сцената на „Арт Е Факт“, ще бъдат:
Самуел Ефтимов – пиано
Димитър Сираков – контрабас
Атанас Попов – ударни
Гост-музикант: Михаил Йосифов – тромпет

ВХОД СВОБОДЕН!

За резервации: 0889352476