Проект Арт Е Факт – книга и спектакъл ГАМБИТ!

Представяне спектакъл към книга ГАМБИТ, с откъс от музика и текст, снимки от премиерата на 04.11.2022г., Sofia Live Club и видео към спектакъла.

Проект Арт Е Факт е една от инициативите ни в последните години. След CoVid, екипът ни се захваща с поредното ново начинание, а именно – създаване на колаборации. Готови сме да застанем зад проекти, обединяващи различни артисти от различни сфери на изкуството, в качеството си на продуцент, издател и всичко друго, с което бихме могли да бъдем полезни. Идеята на екипа ни е да спомогне изграждането на връзки между изкуствата и артистите и реализацията на по-мащабни конкурентноспособни продукции. Първата от тях е книга спектакъл ГАМБИТ.

ГАМБИТ - хореография и танц - Велислава Дипчикова /снимката е заснета по време на дебютния спектакъл към книгата ГАМБИТ/
Спектакъл ГАМБИТ 04.11.2022 г. Велислава Дипчикова - хореография и танц
ВИП издание книга ГАМБИТ

История за вътрешната борба на човека, за себеоткриването, за избора. ГАМБИТ е възможност, начало и смисъл!

25 стихотворения /Автор: Елена Бакърджиева/, 25 картини /Автор: Илиана Куцарова/, 25 илюстрации /Автор: Арт Е Факт/, 16 музикални композиции /Автор: Тодор Бакърджиев – тромпет; Георги Трихонов – пиано; Рене Ранев – китари; Алекс Ван Лазаров – ударни/, 5 авторски хореографии /Велислава Цветкова-Дипчикова/.

Всяка книга съдържа флаш-карта, на която ще чуете отделните музикални композиции, както и аудионкнигата ГАМБИТ, записана от самите автори.

Картини ГАМБИТ - илюстрации към пилотния проект на Арт Е Факт - "ГАМБИТ". Издател: Арт Сувенири ООД
Ръчно рисувана тениска Арт Е Факт ГАМБИТ

От Автора:

“ Скъпи Читателю,

Благодаря от свое име и от името на целя екип, който стои зад този проект, за доверието, което ни гласува, като отдели от времето си, за да прочетеш, видиш, чуеш и изживееш нашата история и емоция. Да си призная, никога не съм смятала, че ще се стигне до момент, в който да видя собствените си поетични изблици, напечатани в книга, още по-малко – илюстрирани и озвучени. Бях едва на 7 годинки, когато написах първото си стихотворение, което беше вдъхновено от учителката ми в първи клас.

Към днешна дата, четейки първите си стихоплетства, искрено се забавлявам, но осъзнавам, че тогава за мен те са били истински шедьовър. В годините на израстването ми, не спрях да пиша. Стиховете, които се „раждаха“, бяха старателно записвани в тетрадки, които се поставяха под прилежно-подредените чаршафи, дрехи и други, с цел – да не станат достояние на нечий поглед. И така, тетрадките увеличаваха броя си, местата на които биваха скрити ставаха все по-многобройни и странни, а аз не преставах да стихоплетствам.

През ноември 2019 г., започнахме работа върху ГАМБИТ. Първоначално-замислен като спектакъл, решихме да развием проекта до едно ново ниво, като го предадем на различни видове носители.

А какво е ГАМБИТ?

Както каза Илиана Куцарова – художникът, илюстрирал тази книга: „ГАМБИТ е предизвикателство, в което всеки един ще открие себе си. Съвкупност от завладяващи емоции, вяра, любов… Истини. Да твориш е неповторимо, защото надграждаш себе си. Да споделяш с читателя, зрителя, слушателя е смелост, без да се страхуваш дали ще бъдеш одобрен и приет. Да продължиш да го правиш е път… без граници – за мечтатели. За това, участвам в ГАМБИТ.“

Благодаря още веднъж на теб, читателю, че проявяваш интерес към нашето творчество, както и на родителите ми, на най-близката ми приятелка Илиана Куцарова, на брат ми – Тодор Бакърджиев, на мъжът в живота ми – Александър Лазаров и на талантливия Георги Трифонов, които написаха и изпълниха музиката към текстовете, които ти, читателю, имаш възможността да преживееш с различни свои сетива, благодарение на екипа на Арт Е Факт.

Благодаря и на редакторa Ралица Найденова, която изпълни нелеката задача да редактира поезията ми, с което нанесе финалните щрихи към издаването на този проект. Готов ли си да чуеш и видиш прочетеното? Готов ли си да изпиташ емоциите, с които ние сътворихме ГАМБИТ?

Пътят на всеки от нас е осеян с избори, предизвикателства и провокации! И всичко е въпрос на избор… а това да различаваме доброто и злото, зависи от вътрешния ни свят! Защото във всеки от нас, живеят Ангел и Демон… но, все пак… да не забравяме, че дори Дяволът, някога е бил Ангел!“

Gambit Book XL

Авторите подаряват на потребителите и авторският албум на Тодор Бакърджиев – TB4 TKO Reborn, като Бонус, достъпен за слушане на всеки от аудионосителите!

Посетете нашите профили във FacebookInstagramYouTube.

1 thought on “Проект Арт Е Факт – книга и спектакъл ГАМБИТ!”

  1. Pingback: Елена Лазарова - за Арт Е Факт, изкуството и ГАМБИТ! - Арт Е Факт

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top