Арт Е Факт – Фестивал Арт е Факт  2022 – От другия край на дъската – Изработваме ръчно рисувани и дигитални картини, гравирани картини, шаржове и карикатури и други. Изработваме също ръчно рисувани, 3Д-декорирани и гравирани стъклени и керамични чаши, чинии и други. Рисунките се изработват с акрилни бои, а декорациите – с глина, канап, тел, текстил, хартия, камъни, мъниста, текстилни елементи, дърво, прежда, пластмаса, плексиглас, стъкло и други. Можем да предложим предварителен проект на изделие, което бихте искали да изработим. Освен картини и чаши, можем да изработим бутилки, продукти от Еко-кожа, нестандартни фигурки, рисувани тениски, можем да декорираме ваш текстил и кецове, можем да разработим и произведем нестандартен бутиков артикул по ваше желание. Имаме възможността да издадем Сертификат за уникалност на изделие. Изработваме макети, 3D-print, смесена техника и други.

Екипът ни е обучен за работа със софтуерни продукти, позволяващи дигитално проектиране и визуализация на проекти или създаване на видео материали. След предоставяне на проект от наша страна, вие ще можете да придобиете представа, относно продуктите, които да очаквате. При поръчка на по-голямо количество, Арт Е Факт, задължително изготвя мостра, която трябва да бъде одобрена. Предлагаме услуги по предпечатна подготовка, печат, видеообработка. Предлагаме организация и координация на събития и изработка на украси, покани и други. Може да създадем текст за всеки Ваш проект. Можете да разгледате секция Услуги. Посетете нашите профили във Facebook, Instagram, YouTube. Следете нашите Новини. Всички наши инициативи, ще намерите в секция Събития.

Абонирайте се за нашите профили във FacebookInstagramYouTube. Следете нашите Новини. Всички наши инициативи, ще намерите в секция Събития.

Фестивал Арт Е Факт - От другия край на дъската

Фестивал Арт Е Факт 2022 - От другия край на дъската!

В периода 04-06.11.2022 г., Sofia Live Club стана гостоприемен домакин на Фестивал Арт Е Факт, с второ издание, под името „От другия край на дъската“.

По време на рестрикциите, Арт Е Факт не спря да твори, не спря организационната си дейност и не се отказа от изкуството! Напротив! Успяхме да оползотворим времето на изолация, като създадем още повече!
Програмата на тридневния маратон, включваше известни, не-толкова известни и дебютиращи артисти, които пеят, танцуват и рисуват.

Фестивал Арт Е Факт 2022 - От другия край на дъската!

Програма на фестивалните дни:

04.11.2022

20:00 часа - TB4 TKO Reborn

Участват: 

Тодор Бакърджиев – тромпет; 

Момчил Атанасов – пиано; 

Антон Тонзи Пиперов – бас; 

Алекс Ван Лазаров – барабани

TB4 TKO Reborn беше първата изненада за всички посетители на фестивала. Един проект, с авторската музика на Тодор Бакърджиев.

През годините, Тодор е участвал в множество проекти и колаборации с български, и световни имена: „Биг Бенд Брас Асоциация“ с диригент Ангел Заберски-син; „Биг Бенд на БНР“ с диригент Антони Дончев; „Биг Бенд на Македонските свободни артисти и музиканти“; „Лос Анджелис Олимпик Биг Бенд“ с диригент проф. Милчо Левиев; Мишел Камило, Дон Менца, Мелиса Алдана, Пати Остин, Питър Ърскин, Ренди Брейкър, Джигс Уигъми др.

Авторският му проект, откри Фестивал Арт Е Факт 2022 – От другия край на дъската и ни пренесе в света на тромпетиста, чрез авторските му композиции, които разказват за периода, в който, както много други свои колеги, е бил поставен пред дилемата дали да продължи да се занимава с музика, или да поеме по друг житейски път. Музиката ни разказва за душевните терзания и начина по който могат да бъдат преодолявани трудностите, за вярата в себе си, за смисъла да бъдем тук и още много, което не можем да разкажем с думи.

TB4 TKO Reborn

20:30 часа – ГАМБИТ

Участват:

Елена Лазарова – текст;

Илиана Куцарова – илюстрации;

Георги Трифонов – пиано;

Тодор Бакърджиев – тромпет; 

Рене Ранев – китари;

Александър Лазаров

а.к.а. Alex Van Lazarov – ударни инструменти; 

Велислава Дипчикова – хореография и танц

ГАМБИТ е проект, който обединява различни видове изкуства на една сцена.

Създаван в продължение на няколко години, на 04.11.2022 г., беше представен за първи път пред публика. Видяхме един спектакъл, с участието на музиканти, поет, художник и танцьор.

ГАМБИТ е история за вътрешната борба на човека, за себеоткриването, за избора. ГАМБИТ е възможност, начало и смисъл!

В нашия онлайн магазин, можете да намерите изданието на ГАМБИТ, аудиокнига, илюстриращите го картини и други рекламни атикули ТУК.

Ticket Festival
Елена Лазарова - интервю - За Арт Е Факт и спектакъл ГАМБИТ

22:30 часа – Kris Gran

Участват: 

Кристиан Грънчаров – вокал;

Димитър Атанасов – перкусии и вокали;

Христо Нейчев – китари;

Емилио Мархолев – бас;

Юлиан Янев – клавишни;

Николай Тошев – ударни

 

Kris Gran е един таланлив, усмихнат и любим наш артист, който цели да създава нова българска авторска музика, в поп жанра, с примеси от много стилове като: хаус, рок, хип-хоп, фънк, R&B и др. Благодарение на ентусиазма, професионализма и творческото мислене на музикантите, с които работи Кристиан, тази музика придобива нов по-различен и интересен стил на звучене.

По-голямата част от музикантите, участват както в аранжиментите на песните, така и в целия процес на звукозапис и финализиране на продукт. Освен това, за концертите си, музикантите разработват нови и различни аранжименти, за да изненадват феновете си с нещо ново, различно и емоционално. Бандата има няколко осъществени концерта през 2022 г., но ние от Арт Е Факт сме убедени, че тепърва ще се радваме на успехите на Кристиан Грънчаров и неговите съмишленици.

Ticket Festival
kris gran
kris gran
kris gran
kris gran
kris gran
kris gran

05.11.2022

20:00 часа - Иван Радуловски

Участват: 

Иван Радуовски – вокал;

Алекс Валериев – китари;

Александър Лазаров

а.к.а. Alex Van Lazarov – ударни инструменти

Иван Радуловски е финалист във втория сезон на Х Фактор България, където впечатлява журито с таланта и харизмата си. От дете пее, свири на пиано, пише текстове. През 2015 г. стартира соловата си кариера със синглите „Двойна доза“ и „Готов да започна“, а през 2021 г., се завръща с „Не мога да спра“и „Не си до мен“, които покоряват музикалните класации.

Когато ние срещнахме Иван, разбрахме че освен талантлив изпълнител, той е и човек с огромна емоционалност! Иван Радуловски, ни допусна до личния си свят, с навторските си песни, които ни напомниха, че все още съществуват онези позабравени емоции, които всеки от нас изпитва и пази само за себе си!

ivan radulovski
ivan radulovski
ivan radulovski
ivan radulovski

20:30 часа - Десислава Христова – Slava

Участват:

Десислава Христова – вокал;

Васето Крумов – китара;

Денис Попстоев – синтове

 

 

След участието на Десислава Христова в “Гласът на България”, започнахме да я разпознаваме като самостоятелен артист с артистичния псевдоним “Slava”. Тя стартира своята кариера на солов изпълнител и стремглаво издава нови хитове. Като музикант, Деси сама пише своите текстове и участва активно в създаването на музиката към песните. Нейният музикален път започва от група “Бон-Бон”, след което се сформира познатото на всички трио – “Латида”.
На шести Ноемрви в София лайф клуб, “Slava” ни представи своята авторска музика, допълнена с любими нейни кавър версии, аранжирани в нейн стил!

Ticket Festoval
slava
slava
slava

22:30 часа – EXPOSE

Участват:

Цветелина Маринова – вокал;

Светослав Владимиров – вокал;

Ивалин Атанасов – пиано;

Иван Йорданов – Чери – китара;

Alex Van Lazarov – ударни инструменти

 

Дует Expose са едни талантливи, усмихнати, позитивни хора, които не-просто пеят, не-просто създават спектакъл… те дишат с музика! След издаването на албумът „The Power Of Love” и клипът на песента „Спри“, промоцията на албума на Expose беше поредният голям проект, който не уплаши Цвети и Светльо. Домакин на събитието беше Цирк „Колозеум“. Спектакълът съчета музика, танци, циркови номера, декори и много емоция. Малко по-рано – в края на 2021 г., Цвети и Светльо получиха Специалната награда на името на Аце Ангелевски, в 28-ото издание на международния фестивал „Охридски трубадури с изпълнение на песента „Не се предавам“. На 05.11.2022 г., те представиха и видео към песента, с която спечелиха, като изненадата беше текст на български език, дело на Ивайло Вълчев.

Ticket Festival
expose
expose
expose

06.11.2022г

20:00 часа – BOIL

Участват:

Боил Каранейчев – вокал;

Николай Костадинов – пиано;

Христо Нейчев – китари;

Емилио Мархолев – бас;

Николай Тошев – барабани

Боил Каранейчев е певец и басист, който умее да свири и на цигулка и е част от семейството на Арт Е Факт от самото начало. През 2017 година завършва НУМСИ Бургас със специалност “поп и джаз пеене”. Приет е в НМА “Проф. Панчо Владигеров” гр. София, със специалност “бас китара”, в класа на проф. Иван Стоянов. През годините е свирил в множество поп и рок банди, част от които Дивна Станчева, Явор Велчев – Яви, Веси Бонева и др. 

През 2018 г., Боил става част от групата SALTFIELD, с които издава EP – “Waters Rising”. Две години по-късно напуска бандата, за да се фокусира над авторската си музика. В момента, Боил преподава пеене в столична школа и не спира да твори. Дебютният му сингъл FREE, вече е на разположение във всички платформи. Невероятните музиканти от проекта BOIL, бяха изненадата в третата фестивална вечер, като чухме няколко техни авторски парчета.

BOIL
BOIL
BOIL

20:30 часа – Тома

Участват:

Боил Каранейчев – вокал;

Николай Костадинов – пиано;

Христо Нейчев – китари;

Емилио Мархолев – бас;

Николай Тошев – барабани

Тома става популярен на българската сцена, печелейки второто издание на „Music Idol”, в България.
През 2008-а година, заедно с китариста Иван Попов, сформират групата, с която и до ден днешен печелят сърцата на феновете. В края на същата година, „Вирджиния Рекърдс“ продуцират дебютния албум на Тома – „Герой“. Бандата не поставя рамка на творчеството си, като експериментира с различни стилове – рок, метъл, пънк, гръндж, инди и т.н., издавайки множество сингли и видеоклипове. Последният сингъл на Тома е бижуто в короната на творчеството на групата и носи името „Rainbow”.

Ticket Festival
Toma
Toma
Toma

22:30 часа – Caliberty

Участват:

Джейми Рашед – вокал;

Алекс Валериев – китари;

Антон Пиперов – бас китара и вокали;

Alex Van Lazarov – ударни инструменти и вокали;

Стоян Бозов – китари;

Пламен Денчев – пиано

Група CALIBERTY е създадена през 2019 г., но се появява пред публиката след издаването на едноименния дебютен албум, през Март 2022 г. Момчетата правят своята голяма заявка, като избират мястото за концерта, да бъдет SOFIA LIVE CLUB и събират аудитория от над 400 човека. На 29 Май 2022 г., следва участие в зала „Арена Армеец“, пред 16 000 рок-фена, като съпорт банда на DEEP PURPLE, избрана лично от големите звезди на световната рок сцена. Не закъснява поканата за участие и на “MIDALIDARE ROCK IN THE WINE VALLEY” 2022, където CALIBERTY свирят заедно с FIREWIND и AVANTASIA на 14 Юли 2022г., като похвално за тях, са единствената българска банда, изпълняваща авторската си музика на main stage на фестивала. Момчетата от Caliberty са талантливи – в това вече никой не може да се усъмни. Но това не е всичко – те са артисти!

Ticket Festival
caliberty
caliberty
caliberty
caliberty
caliberty
caliberty

АРТ БАЗАР АРТ Е ФАКТ

Участват:

Арт Е Факт

Арт Сувенири ООД

Илиана Куцарова

Димитър Димов

В периода на трите фестивални дни – 04-06.11.2022 г. – се случи и Арт Базар Арт Е Факт – другата страна на на дейността ни. Рисувани тениски, чаши, бутилки, 3D-декорирани чаши и картини, сувенири от еко-кожа, фигури от различни материали, създадени в различни техники, картините на Илиана Куцарова и картините на гост-авторът ни Димитър Димов, както и официалното издания на ГАМБИТ.

 

Ticket Festival
Арт Базар
Gambit
Арт сувенир - златен скорпион
Painting Magic
mascot glasses t- shirt тениска
Beer glass Tornado

Благодарим на всички участници за професионализма, таланта, отдадеността към изкуството!

Благодарим на Sofia Live Club и целият екип, който ни позволи да направим Фестивал Арт Е Факт 2022 това, което си представяхме!

Благодарим на всички гости, които подкрепиха нас и артистите!

Очакваме Ви скоро, на следващото наше събитие. Следете програмата ни Тук.

Още за нашите Фестивали, можете да видите ТУК.

Scroll to Top