Говорим си със Станислава Димитрова – SUNNY!

Станислава Димитрова - SUNNY - интервю Арт Е Факт
Говорим си със SUNNY. Тя е артист, който се занимава с изкуство още от ранна детска възраст. Певица с огромна душевност, която се развива в различни стилове.

Средното образование на Станислава Димитрова – SUNNY е в музикална паралелка, с оперно пеене, а висшето – в Нов Български Университет, специалност Поп и Джаз пеене. Солист в Представителен ансамбъл на Въоръжените Сили и Гвардейски Духов Оркестър, Солист на оркестър „Шевица“ и освен това, развива два самостоятелни проекта – солов и с група в областите: фолклор, джаз и поп. Съни е един постоянно усмихнат и слънчев човек, който е събрал голям опит на професионалната сцена.

Как започна всичко за теб?
На 6-годишна възраст се явих на фолклорен фестивал и спечелих наградата на публиката в гр. Ковачевци. От там ме харесаха и ме поканиха да се включа в детски хор „Родна песен“, гр. Перник. На 14 години направих първата си хип-хоп група – „Игуана“, където, освен че пеех, пишех песни и текстове. Първият ми видеоклип беше на 19-годишна възраст. В 500-те Велики песни на България, фигурира песента ми „Шепотно обичам те…“. През 2002 г. се явих на конкурс в Ансамбълът на БА и така, и до днес, съм солист в него. Цял живот съм на сцена.

„Шепотно обичам те“

Изпълнява: Съни / SUNNY

Музика: Томи Стефанов

Аранжимент: Томи Стефанов

Текст: Иван Антров

Станислава Димитрова - SUNNY - интервю Арт Е Факт
Станислава Димитрова - SUNNY - мисии - интервю Арт Е Факт
През 2006 г., Съни заминава за Ирак, където пее на войниците в база “Гризли” и за тази си смелост, е наградена от Министъра на отбраната с орден II степен за вярна служба под знамената.

Това далеч не е единствената й смела постъпка. Нежното и красиво момиче е една от малкото български изпълнители, което взима участие във военни мисии с цели 11 концерта в Косово, Босна и Херцеговина и Ирак.

Запознахме се със SUNNY, още преди да създадем Арт Е Факт.
Станислава Димитрова - SUNNY
Станислава Димитрова - SUNNY
Станислава Димитрова - SUNNY - мисии - интервю Арт Е Факт

Тя е един от първите артист-изпълнители, които се присъединиха към семейството ни и повярваха в нашата мисия. В онзи момент, Съни издаде авторска песен, носеща заглавието „Действай“, в чийто клип, като декор бяха използвани продукти на Арт Сувенири.

 

„ДЕЙСТВАЙ“      Музика: Станислава Димитрова – Съни;  Текст: Яким Дянков; Аранжимент: Александър Ковачевич;
Мix i mastering: Бате Пешо (Studio Buster); Режисьор – Христо Порязов; Оператор – Иван Палейков; Видео монтаж – Христо Порязов;
Художник костюми – Антоанета Костова

Съни, Какво е за теб изкуството?

Пречистване на душата, защото само и единствено, докато пея не мисля за абсолютно нищо. Провежда се така наречената медитация на моята душа.

Какво даваш и какво взимаш от изкуството и защо?

Нито давам, нито взимам. Това е Свише и само аз, от немарливост, мога да го загубя. Не се придобива, идва или еднократно или от преди. Смятам , че изкуството, когато го правиш истински, безкористно и чисто, е с теб винаги и навсякъде. Ти имаш нужда от него… Не то от теб.

 

Какво те кара да твориш?

Душата ме ръчка.

Необходима ли е муза, изобщо?

Не. Просто трябва да има любов.

Намираш ли грешки по пътя до тук?

Само Висшите сили знаят правилният отговор. Опитвам се осъзнатите грешки, да не ги повтарям. Все още се уча.

Станислава Димитрова - SUNNY - интервю Арт Е Факт
Станислава Димитрова - SUNNY

SUNNY е изпълнител, който се старае да бъде себе си, а не да подражава на някого или да копира нечие творчество. Във времето на музикалния си път, тя е експериментирала с различни стилове, създавала е проекти с различни артисти и творчеството й не е малобройно.

Съни споделя, че дори към този момент, разполага с готови 70 песни, с които могат да бъдат издадени 4 албума. Тя твори музика, пише текстове и има ясна концепция какво може, какво иска и как да го постигне.

В Арт пространство Арт Е Факт, Съни, заедно с Тодор Бакърджиев – тромпет, развиха проектът „Музиката е любов“, в който разказваха за любовта си към изкуството.

 

Станислава Димитрова - SUNNY
Има ли звезди?

Да. Те са на небето.

Кои са плюсовете и минусите, от това да бъдеш популярен?

Зависи, колко си се взел на сериозно и си популярен.

Каква е разликата между българските и чуждестранните потребители, според теб?

Потребителите са еднакви в цял Свят. Стига един продукт да им харесва, няма никакво значение от къде е.

Как смяташ, че се отразяват социалните мрежи на изкуството?

Оооооооо….нямам правилните думи, защото аз каквото и да кажа, все ще бъде неизчерпаемо. Самата дума „мрежи“, мисля че достатъчно говори.

Станислава Димитрова - SUNNY
Станислава Димитрова SUNNY - интервю Арт Е Факт
Колко е важна публиката и защо?

Все пак всяко изкуство иска да бъде видяно и чуто. В противен случай си седи вкъщи или захвърлено някъде.

Влияе ли ти потребителската оценка?

Нали го правим, освен за нас си и за тях-потребителите.

Как е по-лесно – Сам или със съмишленици и защо?

Нищо в днешно време не е лесно. Особено, ако искаш да се занимаваш с изкуство, каквото и да е то, трябва да си с ясното съзнание, че не можеш да си сам. Трябва и според мен е задължително, да имаш подкрепа и екип от разбиращи в областта хора, на които да имаш доверие, за да те водят напред.

Станислава Димитрова - SUNNY
Разкажи ни за първия си проект?

Бях на 14 год. възраст, когато създадох първата си песен с група „Игуана“. Беше забавно, еуфорично, магично и зарибяващо.

Разкажи ни за последния си проект?

Последният ми проект е с фолклорна музика. Имам осъществени за 4 години – 16 авторски песни, написани за мен, които представям на различни фестивали в България и чужбина, както и видеоклипове към тях.

Кой е любимият ти осъществен проект?

Музикалният проект „I cant stop“, който се състои от 11 песни на английски, испански и френски език.

„Първата обич“

Съни, гост в предаването „Иде нашенската музика“ БНТ 1.

Музика и аранжимент – Иван Йосифов;

Текст – Христина Димова

Към момента, Съни развива солова кариера в жанр народна музика. Има множество солови песни, както дуети с Ивайло Герасимов, Иван Йосифов, Сашо Александров и най-новата и песен „Балканци сме“ с Райко Кирилов.

Когато я попитахме за гафове, Съни, без никакво притеснение призна, че забравянето на текстове е типичен гаф за нейната професия и не й се е случвало само веднъж. За фенове си спомня много истории, но една от последните случки на нейн концерт, която я е фрапирала, е емоционалното поднасяне на цветя, изскубани с корените от земята от почитателите, за да ги поднесат на невероятната изпълнителка със своята признателност за изпълненията й. Тя самата се изумява и ги приканва за „наказание‘‘ да засадят нови.

Завършваме разговора си със Съни така:

Какво искаш да разкажеш в бъдещите си проекти?

Че човек има място на тази земя, ако си е на мястото!

За какво мечтаеш?

Да изпълня правилно и достойно мисията на земята. Да „спася“ и поведа една душа към добро и светлина, според моите разбирания, естествено.

Къде е твоята граница – финалната ти цел?

Като я стигна, ще разкажа за нея.

Пожелаваме на Станислава Димитрова – SUNNY, да продължава да ни радва със своя талант и музика. И скоро, да презентираме заедно един от тези 4 албума, които нямаме търпение да чуем.

Последвайте Станислава Димитрова – SUNNY:

YouTube                                                      Facebook

 

Станислава Димитрова SUNNY - интервю Арт Е Факт

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top